Библията
Ние вярваме, че Библията е Божието Слово. Всяка дума е вдъхновена от Бог и е без грешка в оригиналните писания. Ние вярваме, че Бог ни е дал Писанието, съставено от 66 книги в Стария и Новия Завет, за да бъде окончателният авторитет за вярата и практиката на Църквата. Правилно разбрани и приети от общността на вярата и с помощта на Светия Дух, Писанието е истинският, достоверен и верен водач на Църквата, „полезен за поучаване, изобличение, поправяне и обучение в праведност“ (2 Тимотей 3:16) , никога не се проваля или греши в целите си и никога не се връща недействително, когато те са вярно изживени и провъзгласени. (2 Тимотей 3:16-17; 2 Петър 1:20-21; Матей 5:18; Римляни 15:4; Йоан 1: 1)
Бог Отец
Вярваме, че Бог е единственият подходящ обект на нашето поклонение. Има един Бог, който съществува в три Лица: Отец, Син и Свети Дух. Той е съвършено и безкрайно любящ, справедлив и свят. Бог се е разкрил в личността на своя Син, Исус Христос, в писанията и в материалното творение. Той беше и винаги ще бъде в перфектни отношения със себе си – Отец, Син и Святия Дух. Бог Отец, е създал човешките същества, за да бъдат носители на Неговия образ, да служат и да култивират неговото добро творение, да живеят в хармонични отношения с Бога и помежду си. (2 Коринтяни 13:14; Исая 37:16; Еремия 23: 23,24; 1 Йоан 4:7,8)
Исус Христос
Ние вярваме, че Исус Христос е Бог Син, е второто Лице на Троицата и е напълно Бог и напълно човек. Тъй като винаги е съществувал, той е приел човешка плът и е роден от Мария. Той е живял съвършен, безгрешен живот на земята. Неговата смърт на кръста плати наказанието за нашите грехове и е единствената основа за спасението на онези, които се доверяват на Него. Той възкръсна телесно от гроба и сега царува в сила с Отца. Той ни предлага вечен живот, опрощение на греховете и мир чрез вяра в него. Той е единственият път към Бог. Очакваме неговото видимо и славно завръщане на земята, за да поиска своето и да съди. Въплъщението е вярата, че Исус Христос е едновременно Бог в човешка плът и Месията, обещан в еврейската Библия. Той е роден от Мария, живя съвършен, безгрешен живот на земята и напълно въплъщаваше мисията на Бог. Той дойде да прогласи Божието царство, да проповядва добра новина на бедните, да върже съкрушените и да освободи пленниците. Чрез въплъщението, страданието, смъртта, погребението и възкресението на Исус Христос, Бог милостиво предоставя прошка на греха, свобода от контрола на греха и любяща връзка с Бог Отец. Единственият правилен отговор на този дар е покаянието и радостната вяра. Въпреки че не можем да схванем пълния характер и степента на Божията благодат в предлагането на дара на спасението, ние сме предупредени, че вечната раздяла и мъка в крайна сметка очакват онези, които се отвръщат от Бога. Ето защо ние с очакване и надежда провъзгласяваме добрата новина за спасението в Исус Христос и призоваваме всички хора навсякъде към покаяние и вяра в Него (Йоан 1:1,2,14; Йоан 14:6; Лука 1:35; 2 Коринтяни 5: 21; Римляни 3:24,25; 4:25; 1 Петър 1:3-5
Святият Дух
Ние вярваме, че Светият Дух е Бог и е третото Лице на Троицата. Той обитава във вярващия, прославя Христос и ни подготвя за служба. Светият Дух обитава тези, които вярват в Исус Христос, уверява ни, че сме Божии деца и ни включва в своята вселенска църква. Всеки човек, който отговаря на Божията благодат в Христос Исус, е призован да служи както на църквата, така и на по-широката култура, като участва в Божията мисия да възстанови и благослови този разрушен свят. За тази цел Светият Дух дава на всяко Божие дете дар, упълномощена от Духа способност и той ни убеждава, учи и утешава, докато го използваме в служба. (Йоан 14:26; Римляни 8:9; 1 Коринтяни 12:12-14; Ефесяни 1:13,14)
Грехът
Ние вярваме, че всички хора са грешници по природа и по избор и поради това са подложени на осъждане. Ние вярваме, че онези, които се покаят за греховете си и се доверяват на Исус Христос като Спасител, са възродени от Святия Дух. Грехът насочва човек към вечна смърт и унищожение, но Божието Слово насочва към живот. Ако Христос Исус е нашият Господ и Спасител, един ден ни очакват ново тяло, нова душа и нов дух. Божият Дух се присъединява към нашия дух, за да обяви, че сме Божии деца. Този, който умира в греховете си, без да приеме Христос, е безнадеждно и завинаги изгубен в Огненото езеро и следователно няма повече възможност да чуе Евангелието или да се покае. Термините  „вечни“, които се използват при описанието на продължителността на наказанието на прокълнатите в Огненото езеро, носят същото значение на безкрайно съществуване, както се използва за обозначаване на продължителността на радостта и екстаза на светиите в присъствие на Бог. (Евреи 9:27; Откровение 20:15; Римляни 8:16; Римляни 5:12).
Спасението
Ние вярваме, че спасението се предлага свободно на всички и идва само чрез Исус Христос. Спасението осигурява на вярващия вечен живот в Божието присъствие. Бог милостиво осигурява прошка от греха чрез Исус Христос. Единственият правилен отговор на този дар е покаянието и радостната вяра. Бог в Исус Христос сега ни помирява със себе си, един с друг и творението. Бог живее в нас и ни оборудва чрез Своя Дух, Святия Дух. Вярваме, че Исус ще се върне, за да съди света, слагайки край на греха и несправедливостта. Бог ще възстанови всичко в себе си, така че целите му за сътворение да бъдат изпълнени; наистина, самото творение стене и копнее за този ден. Бог отново ще обитава хората и вече няма да има смърт, траур, плач или болка, защото старият ред на нещата ще е отминал. Това е нашата надежда. (Йоан 3:3-7, 3:16-18; Деяния 4:12; Римляни 3:22-24; 10:9,10; Ефесяни 2:8-10; I Солунци 5:9, 10; Откровение 20:11-15)
Вечен Живот
Човекът е създаден да съществува вечно. Той или ще съществува вечно отделен от Бога чрез греха, или в съюз с Бога чрез прошка и спасение. Да бъдеш вечно отделен от Бога е ад. Да бъдеш вечно в съюз с него е вечен живот. Раят и адът са места на вечно съществуване. Тъй като Бог дава на човека вечен живот чрез Исус Христос, вярващият е сигурен в спасението за вечността. Спасението се поддържа от благодатта и силата на Бог, а не от собствените усилия на християнина (Евреи 7:25; 10:10; 1 Петър 1:3-5; Йоан 3:16; 1 Йоан 2:25; 1 Йоан 5:11-13; Римляни 6:23; Откровение 20:15; Матей 25:31-46)
Духовни Дарове
Бог дава на вярващите духовни дарби. Те са за укрепване на Божия народ (Църквата) и доказателство за Божието съществуване и сила за невярващите. Дарбите на Духа са активни и актуални днес. Божественото изцеление е свръхестествената сила на Бог, която носи здраве на човешкото тяло. Получава се чрез вяра в завършеното дело на нашия Господ Исус Христос. Цялото наказание, което Исус Христос получи преди и по време на Своето разпятие, беше за нашето изцеление – дух, душа и тяло. Чрез Неговите рани ние сме изцелени. Божественото изцеление беше включено в благата, които Исус Христос купи за нас на Голгота. Ние вярваме в водното кръщение и кръщението в Светия Дух. Ние също вярваме в говоренето на езици, както говори Божият Дух. Всички, които са в числото на тялото Христово, правят това, защото са кръстени в Святия Дух. Когато бъдете кръстени в Святия Дух, Божията сила ще дойде върху вас, както направиха първите ученици в деня на Петдесетницата. Когато Божията сила дойде върху вас, Святият Дух ще въздейства на всичко около вас. Светият Дух произвежда реки от живот, радост, любов, мир и сила, които изтичат от духа ви за нуждите на другите (Йоан 7: 37-38; Деяния 2: 4; 1 Коринтяни 12: 4-11; 1 Петрово 4 : 10; 1 Коринтяни 12:13; Римляни 8: 9; Деяния 2: 1-4)
Господната Вечеря
Както се празнува от Исус Христос и Неговите ученици в Матей 26:26-28, „Докато ядяха, Исус взе хляб, благодари и го разчупи, и го даде на учениците Си, като каза: Вземете и яжте; това е Моето тяло. „Тогава той взе чашата, благодари и им я предложи, като каза: „Пийте от нея всички.“ Това е Моята кръв на завета, пролята за мнозина за опрощаване на греховете. „Както учениците от древността са били инструктирани да участват в Господната вечеря от Исус Христос, така и ние участваме в Господната вечеря (2 Петрово 1:4), по указание на Светия Дух (1 Коринтяни 2:10; 11:26-31).
Църквата
Църквата е Тялото Христово, обиталище на Бога чрез Духа, с божествени назначения за изпълнението на Великото поръчение на Исус. Всеки човек, който е роден от Духа, е неразделна част от Църквата като член на тялото на вярващите. Има духовно единство на всички вярващи в нашия Господ Исус Христос. Църквата се състои от всички, които полагат спасителна вяра в Исус Христос. Църквата не е институция, а народ. Бог иска всички християни да живеят духовния си живот в корпоративен контекст. Този контекст на християнските  взаймотношения е решаваща характеристика на нашето свидетелство за Христос, тъй като отразява Божия характер за света. Църквата е избраният от Бога инструмент, чрез който посланието за спасение се разпространява до всички хора. Тази мисия е централната цел на църквата. Ние трябва да носим добрата новина на местно и световно ниво и да демонстрираме Евангелието чрез съответните социални действия. (Йоан 13:34, 35; 1 Коринтяни 12:12-26; Матей 28:19; Ефесяни 1:22, 2:19-22; Евреи 12:23; Йоан 17:11, 20-23)
Човечество
Човешките същества са създадени по образа на Бог. Като такива ние сме уникални в цялото Божие творение. Като злоупотребяваме със свободната воля на Бог, ние се обръщаме , срещу Бога и това доведе до духовна смърт за цялото човечество. Човечеството живее в състояние на отчуждение и дълбока нужда, която може да бъде задоволена само чрез помирение с Бога чрез Христос. Без това помирение всички хора стоят пред Божия праведен съд. Човечеството, макар и паднало, поддържа образа на Бог и следователно все още е достойно и уникално. Бог продължава да ни обича и да протяга ръка към нас, въпреки че сме враждебни към Него. Вярващите в Исус Христос получават нова природа, която става основа за процес на трансформация за изграждане на характера на Исус (Йоан 3:16; 2 Коринтяни 5:17).
Завръщането
Ние вярваме в личното, телесно и славно завръщане на нашия Господ Исус Христос. Пришествието на Христос, във време, известно само на Бог, изисква постоянно очакване и, като наша благословена надежда, мотивира вярващия към богоугоден живот, жертвена служба и енергична мисия. (Матей 24:29-31; Откровение 20)